בית שמיני: עניינים ארציים הם כמו משחק שחמט,
שהשלב האחרון בו מגיע מוקדם בית תשיעי: דרקון האש מתרומם מתרדמת החורף, מתחיל הצער של שער יאן בית עשירי: כמה נקודות של פרח שזיף מבשרות על הגעתו של האביב בשמיים ובארץ
|
"עניינים ארציים הם כמו משחק שחמט, שהשלב האחרון בו מגיע מוקדם"
הסבר: העניינים בעולם תמיד היו כמו משחק שחמט, עם הברית הבינלאומית המרושעת של מדינות קומוניסטיות בצד אחד והחברות החופשיות בצד השני. לפני עשר שנים המשחק כבר הגיע לשלב האחרון עבור המשטרים הקומוניסטיים המרושעים.
"עובדים יחדיו עם מטרה משותפת, אבל אסון גדול נופל עליהם"
הסבר: הברית הבינלאומית המרושעת של המדינות הקומוניסטיות התפרקה לגמרי. 90% מהמדינות ויתרו על הקומוניזם המרושע. זה היה באמת אסון גדול בשביל המפלגה הקומוניסטית המרושעת.
"הנמר מת, אבל עורו נשאר"
הסבר: ברית המועצות היא כמו נמר. המערכת של המפלגה הקומוניסטית המרושעת התפרקה, אבל על פני השטח העור נשאר והשלטון הסיני ירש אותו. זה בגלל שגם העם הסיני של היום כבר לא מאמין בקומוניזם, רק שאֵלֵה עם כוח בסין רוצים לשמור על המשטר בעזרת צורת המפלגה המרושעת.
"הנוף הטוב ביותר של הסתיו נמצא בצ'אנג-אן"
הסבר: גם המנהיגים עצמם בסין לא מאמינים במק"ס1. המטרה הברורה שלהם היא להשתמש בצורה השטחית של המק"ס המרושעת כדי לאחוז בכוח. זאת הסיבה שבגללה הם עושים ככל האפשר כדי ליפות את המצב המזויף ה"נפלא" כביכול. אין זה משנה כמה יפה הוא "הנוף הטוב ביותר של הסתיו" (שהוא גם הרגע האחרון של המפלגה), הנוף של הסתיו כמובן לא יימשך זמן ארוך. צ'אנג-אן מתייחס לבירת סין, הכוונה הכללית היא לסין.
"דרקון האש מתרומם מתרדמת החורף, מתחיל הצער של שער יאן"
הסבר: בממד הנמוך ביותר בשמיים, המק"ס המרושעת מתבטאת בצורת דרקון רע אדום. המשפט הזה רומז על האירוע של "ה-4 ביוני" שבו סטודנטים ואזרחים נרצחו בכיכר טיינאנמן אחרי שהגישו בקשה לשלטון.
"אבן החן המקורית סובלת צרה, ג'או נסוג"
הסבר: "אבן החן המקורית" מתייחס באופן כללי לסין בעלת ההיסטוריה של 5000 שנה. היא סבלה את המצוקה הזאת. ג'או זי-יאנג גורש בגלל זה.
"עם חצר של פרחים אקזוטיים, לאביב יש את שליטו"
הסבר: לפני ה-20 ביולי 1999, תלמידי הפאלון דאפא היו בכל מקום בסין. הם היו בכל המדינה, ענדו סיכות של פאלון גונג ואפשר היה לראות את תמונות הפאלון של הדאפא בכל מקום – הם נראו כמו פרחים אקזוטיים. "לאביב יש את שליטו" הכוונה היא שבאביב של שנה מסוימת, תלמידי הדאפא הנרדפים ייפָּגשו עם המאסטר בגלוי ובאופן מכובד.
"סערת רוחות ממשיכה כל הלילה, אבל אין צורך לדאוג"
הסבר: בעיני ההיסטוריה, לא משנה כמה משתולל הרוע, הרדיפה של תלמידי הדאפא היא לא דבר שצריך לדאוג לו, כמו סופה של כל הלילה – ברגע שהסופה תעבור השחר יפציע.
"כמה נקודות של פרח שזיף מבשרות על הגעתו של האביב בשמיים ובארץ"
הסבר: תלמידי הדאפא, שנבחנו על-ידי החורף האכזרי, נמצאים בכל העולם ובכל סין, כמו פרחי השזיף שמאתגרים את הכפור ואת השלג, מבשרים את בואו של האביב. זוהי העת שבה הפא מתקן את העולם האנושי.
"אם רוצים לדעת מה יקרה עם בּוֹ ועם פוּ, שאלו מהן הסיבות"
הסבר: "ּבּוֹ" ו"פוּ" הם שני מושגים של נבואה. כש"בּוֹ" מגיע לקיצוניות, יקרה "פוּ". הכוונה היא גם לזה שכשדברים מגיעים לקיצוניות הם מתהפכים. ההיסטוריה היא כמו גלגל שמסתובב, אם יש סיבה, בטוח שתהיה תוצאה. כל ההיסטוריה האנושית תוכננה בשביל תיקון הפא הזה.
"ימים שקטים יבואו באופן טבעי בעולם"
הסבר: תלמידי הדאפא עוברים את כל סוגי המבחנים של הרוע, הולכים לקראת העתיד היפה בזמן שהרוע נכחד.
"לעשות את ביתו במקום שהוא נמצא, מיהו המארח ומיהו האורח"
הסבר: מאז שהמאסטר יצא לציבור כדי ללמד את הפא הוא בילה את רוב הזמן שלו בכל מיני מקומות ועשה בית בכל מקום שהוא היה בו. החצי השני של המשפט הזה, "מיהו המארח ומיהו האורח", רומז על השאלה מיהו המארח ומיהו האורח על במת ההיסטוריה, מי שיחק את התפקיד המשני ומי את התפקיד העיקרי? הציביליזציה הזאת של האנושות נבראה בשביל הדאפא ופותחה למען הדאפא.
נמסר בעל פה על-ידי המאסטר באופן מאולתר ב-3 ביולי 2001. נרשם על-ידי תלמידים ופורסם בהסכמת המאסטר.
[1] המק"ס = המפלגה הקומוניסטית הסינית